Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

20 boys and girls sold tickets for a funfair. Each ticket was sold at $5.Each boy sold 5 tickets and each girl sold 3 tickets. The amount collected by the

boys was $20 more than the amount collected by the girls. Find

a) how many girls were there in the group b) how many tickets were sold altogether?

20 boys and girls sold tickets for a funfair. Each ticket was sold
at $5.Each boy sold 5 tickets and each girl sold 3 tickets. The amount
collected by the boys was $20 more than the amount collected by the
girls. Find

a) how many girls were there in the group
b) how many tickets were sold altogether?

Solution: No Of Boys = 20 Let No Of Girls = x No. Of Tickets sold by One Boy = 5 Therefore Number of tickets Sold by 20 Boys = 5*20 = 100 Cost of one Ticket = $5 therefore Cost of 100 Tickets = $5*100 = $500 No. Of tickets Sold by One Girl = 3 Therefore , No of tickets Sold By x Girls = 3*x = 3x Therefore Cost of 3x tickets = $5*3x = $15x According to Problem , $15x = $500 - $20 $15x= $480 x=$480/$15 x= 32 Hence The Number of Girls is 32 .

b) therefore total Number of Tickets sold = 100 + 3x = 100 + 3*32 = 100 + 96 =196 Hope This Helps You!!!