Answers

2015-07-06T11:09:46+05:30
To find the maximum number of boys receiving the gift, find the HCF of number of balls and bats.

180 = 2*2*3*3*5
84 = 2*2*3*7

HCF = 2*2*3 = 12

So maximum number of boys receiving gifts is 12.
Each will receive
180/12 = 15 batsĀ 
84/12 = 7 balls
0
2015-07-06T17:27:32+05:30
They should be common factors and shoulf be greatest, find the GCD.

GCD(180,84)=12

12 is the greatest number recieveing gifts.

0