Answers

2014-06-11T13:36:13+05:30
Distance=500 m.
initial time=50 sec.
then speed= dist. \frac{distance}{time}
                = \frac{500}{50} =10 m/sec.

final time=40 sec.
 then similarly speed = 12.5 m/sec
 change in speed=12.5-10= 2.5 m/sec

0
2014-06-11T14:03:37+05:30
Speed of the children=d/t=500/50=10m/s.
if t=40s and d=500m
therefore speed=500/40=12.5m/s.
therefore increase in speed = (12.5-10)m/s
=2.5 m/s.
0