Free help with homework

Why join Brainly?

  • ask questions about your assignment
  • get answers with explanations
  • find similar questions

My bath has two taps and a plug hole. The cold tap on its own fills the bath in 18 minutes, the hot one in 15 minutes. The plug hole can drain the bath in

10 minutes with the taps off. How long will the bath take to fill if I leave both taps on with the plug left out?


No of minutes in a day=1,440 min
no of baths coldtap can fill=1440/18=80 baths
no of baths hottap can fill=1440/15=96 baths
no of baths the plug hole can fill=1440/10=144 baths
so in 24 hours we have  80+96-144=32 baths
so each bath would take 1440/32=45 minutes
i hope this helps u..

0 0 0
The Brain
  • The Brain
  • Helper
Not sure about the answer?
Learn more with Brainly!
Having trouble with your homework?
Get free help!
  • 80% of questions are answered in under 10 minutes
  • Answers come with explanations, so that you can learn
  • Answer quality is ensured by our experts