Answers

2015-10-31T21:35:51+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
7 men working 7 hrs a day for each of 7 days produce 7 units of work
7 men working 7 hrs a day for 1 day produce = 7/7 = 1 unit of work
7 men working 1 hr a day for 1 day produce = 1/7 unit of work
1 man working 1 hrs a day for 1 day produce = (1/7)/7 = 1/49 unit of work

5 men working 1 hrs a day for 1 day produce = 1/49 × 5 = 5/49 unit of work
5 men working 5 hrs a day for 1 day produce = 5/49 × 5 = 25/49 unit of work
5 men working 5 hrs a day for each of 5 days produce = 25/49 × 5 = 125/49 unit of work

∴ 5 men working 5 hrs a day for each of 5 days produce 125/49 unit of work
4 4 4
2015-11-04T01:47:53+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
7 men work 7 hrs a day, for 7 working days 
   =>  number of man hours = 7*7* 7 = 343      for doing 7 units of work
   =>  in 1 man hour work done = 7/343 = 1/49  units.

Number of man hours 5 men working 5 hrs day for 5 working days in a week:
   => 5 * 5 * 5 = 125 man hrs

Work produced =  125 * 1/49 = 125/49 = 2.5 units

1 5 1