Free help with homework

Why join Brainly?

  • ask questions about your assignment
  • get answers with explanations
  • find similar questions

एक दादा

एक बाप
एक पोता

तीनो की कुल उम्र 140 Years है।

पोता जितना महीना का
दादा उतना साल का
पोता जितना दिन का
बाप उतना सप्ताह का

तो बताओ कौन कितने कितने साल का


let grandson is x yrs old=12x months=12x*30 days=360x days
The grandfather's age is equal to the number of months of the grandson
so age of grandfather=12x yrs
The father's age in weeks is equivalent to the grandsons age in days
so father's age in weeks=360x
so father's age in yrs=360x/52=90x/13
The 3 together are 140 years old
so x+12x+90x/13=140

or 13x+156x+90x=140*13=1820
or 259x=1820
or x=7.02=7 yrs
so age of grandfather=12x yrs=12*7=84 yrs
so father's age in yrs=360x/52=90x/13=90*7/13=48.46=49 yrs
the individual ages of the 3 are 7,49,84
we have taken 1 yr=12 months
1 month =30 days

f = 49, g = 84, s = 7
0 0 0
The Brain
  • The Brain
  • Helper
Not sure about the answer?
Learn more with Brainly!
Having trouble with your homework?
Get free help!
  • 80% of questions are answered in under 10 minutes
  • Answers come with explanations, so that you can learn
  • Answer quality is ensured by our experts