Free help with homework

Why join Brainly?

  • ask questions about your assignment
  • get answers with explanations
  • find similar questions

1 pipe can fill a cistern in 3 hours less than the other . the 2 pipes together can fill the cistern in 6 hours 40 minutes. find the time that each pipe

will take to fill the cistern


Time taken by 1st pipe be x
time taken by 2nd pipe be y
given y=x-3hrs= x-180min.
if they together will fill it then they willdo half of their work.
x+y/2= 6h+40m=400min.
x=8hrs and 10min.
y= x-3hrs= 8hrs 10min.-3hrs.
y= 5hrs 10min.
Please mark as brainliest answer......and press thank you
0 0 0
the explaination is front of u
thank u
the answer is wrong
how can he do in 5hr 10 min less thanthe time taken by both
less time

time taken by both of them =6hr40min

average time takenby each =6hr40min*2

=400min *2=800min


so time takenby by first person =800-90=710min=11hr50min

timen taken by second person =800+90min=890min=14hr50min

if helps pls mar it best

0 0 0
The Brain
  • The Brain
  • Helper
Not sure about the answer?
Learn more with Brainly!
Having trouble with your homework?
Get free help!
  • 80% of questions are answered in under 10 minutes
  • Answers come with explanations, so that you can learn
  • Answer quality is ensured by our experts