Answers

2016-02-09T13:26:22+05:30
Formula used :-

Gain = [gain% / C.p] × 100

C.p = 5000

1st. Condition at 16% profit

= 16 =( gain / 5000) × 100

= 16 = gain / 50

= gain = Rs.800

Now , C.p to distributor = 5000 + 800 = 5800

2nd Condition i.e. Sold to a dealer ,

C.p = 5800

Now , using again Gain% formula :-

10 = (gain/5800) × 100

= gain = Rs.580

Now , C.P. = 5800 + 580 = Rs.6380 to the dealer ,

Since , dealer sold it with 20% profit with C.p = 6380 , Putting the values in the formula again :-

20 = ( gain/6380) × 100

= gain = 1276

Now customer paid = 1276 + 6380 = Rs.7656
1 5 1
2016-02-09T17:55:14+05:30
16%of 5000=800
total cost is 5800

10% of 5800 is 580
total is6380
20%of 6380 is 1276

hence cost paid by customer is
6380+1276=7656
0