Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1.SI=A-P=Rs.2125.50-Rs.1950 =Rs.175.50 R=5% T=100*SI/(R*P)=100*175.50/(5*1950) or, T=1.8 years. =1 year +0.8 years. =1 year + 8/10*365 days =1 year and 292 days. The required date will be 1 year and 292 days later 5th Jan 2011. The next year is 2012 . Note that the number of days (in total) is 365+292=657 but here we will take 658 days into account since a leap year has 1 extra day. The required date=(30-5)+31+31+30+31+30+31+31+29+31+30+31+30+31+31+30+31+30+31+31+28+(31-7) By trial and error method is 24th March 2013. ====================================================== 2.Let the rate be x%. 1st case: P=Rs.2400 ,T=3 y , R=x% ⇒SI=P*R*T⇒2400*3*x/100=72x. 2nd case: P=Rs.2000 ,T=3y , R=x% ⇒SI=P*R*T⇒2000*3*x/100=60x. Given , 72x-60x=60. ⇒12x=60 ⇒x=60/12=5. Ans:The rate is 5% p.a.