Free help with homework

Why join Brainly?

  • ask questions about your assignment
  • get answers with explanations
  • find similar questions

A contractor undertakes to dig a canal.6 km long,in 35 days and employed 90 men.He finds that after 20 days only 2km of canal have been completed.How many

more men must be employed to finish the work in time?


90 MeN ------------20 days -----------2KM
1    MeN -------------20 days ----------2/90 KM
20 days -----------1 MAN --------------2/90 km
1 day ----------------1MAN --------------2/90*20=1/900 km
remains days = 15,  remains work=6-2=4 km
 15 days -------------1 MAN ---------------1*15/900 km
let x MAN do 4km in 15 days
x=240 MeN
2 3 2
answer is 150!!
yea! right 240-90=150
tell the ans

we can solve it by simple Equality here

no of days remaining=35-20=15

no of km remaining 6-2=4km

so by equation


so x=35*9=315

so no of more men required is 315-90=225

hence 225 more men required

1 5 1
by which eqn
hey Dude ..here I have used simply the rule of equality ...u know that F=MA then units on the both side of equation is same i.e Newton...similarly I hv equated the two side considering the units...it saves time a lot ...thank you
The Brain
  • The Brain
  • Helper
Not sure about the answer?
Learn more with Brainly!
Having trouble with your homework?
Get free help!
  • 80% of questions are answered in under 10 minutes
  • Answers come with explanations, so that you can learn
  • Answer quality is ensured by our experts