# In a house 2 bulbs of 50W each are used for 4 hours a day and 2 fans off 50W for 10 hours a day calculate units of electricity in 30 days

1
by Ekam1

Log in to add a comment

by Ekam1

Log in to add a comment

The Brainliest Answer!

energy consumed for 100 w for 4 hrs = 100*4*3600 = 1440000 joules

2 fans of 50W = 2*50 = 100W

energy consumed for 100 w for 10 hrs = 100*10*3600=3600000 joules

total energy consumed in one day = 1440000+3600000 = 5040000

= 5040000 /3.6*10^6 = 1.4 KWh or unit

so unit in 30 days = 1.4*30 = 42 units