In a class test containing 15 questions, 4 marks are given for every correct answer and (–2) marks are given for every incorrect answer. (i) Bharathi attempts all questions but only 9 answers are correct. What is her total score? (ii) One of her friends Hema attempts only 5 questions and all are correct. What will be her total score?

SCERT Class 7 Telangana, Maths Chapter 1 Integers

2

Answers

2016-04-04T19:51:58+05:30
I - 24( 9 correct answers x 4= 36 marks, 6 wrong answers x -2 = -12marks, 36-12 = 24 marks)
ii- 20(5 correct answers x 4=20 marks)
0
2016-04-04T21:39:05+05:30
1) Bharati gets her final score of 9(4) - 6(2) = 36 - 12 = 24 marks
2) hema gets her final score of 5(4) = 20 marks
0