Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

On a 750-mi trip from A to B that took a total of 5.5h, that a person took a limousine to the

airport, then a plane, and finally a car to reach the destination. The limousine took as long as the final car trip and the time for connections. The limousine averaged 55 mi/hr, the plane averaged 400 mi/hr and the car averaged 40 mi/hr. The plane traveled four times as far as the limousine and car combined. How long did each part of the trip and the connections take?

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

Let c1 and c2 be the times for connections after Limousine and plane journeys respectively. Let Limousine take t1 hours to travel S1 miles. Let the plane take t2 hours to travel S2 miles. Then the car takes t3 = (5.5 - t1 - t2 - c1 - c2) hours to cover S3 = (750- S1 - S2) miles. Let c1+c2 = c = total connection time

S1 = 55 t1 S2 = 400 t2 S3 = 40 t3

t1 + t2 + t3 + c = 5.5 hours, Limousine takes as long as the car & connections, t1 = t3 + c -- equation 3 So, t1 + t2 + t1 = 5.5 2 t1 = 5.5 – t2 --- equation 1

The plane travelled distance 4 times as far as limousine and car combined S2 = 4 ( S1 + S3) But S1+S2+S3 = 750 miles, so S1 + 4 (S1+S3) + S3 = 750 => S1+S3 = 150 miles --- equation 2 S2 = 600 miles t2 = S2/400 mph = 1.5 hours

Substitute t2 in equation 1, we get 2 t1 = 5.5 – 1.5 = 4 => t1 = 2 hours So S1 = 2*55 = 110 miles S3 = 150 – 110 = 40 miles -- using equation 2 t3 = S3/40 mph = 1 hour From equation 3 , we have t3 + c = 2 hours So C = 2- t3 = 1 hours