Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1.Principal=Rs.1200 Amount=Rs.1536 Rate=3.5%p.a. Interest=A-P=Rs.1536-Rs.1200=Rs.336 Using SI=P*R*T/100 we get, T=100*SI/(P*R)=100*336/(1200*3.5) or,T=33600/4200 or,T=8 Ans:The required time is 8 years. 2.Amount=Rs.10210.2 Rate=5% p.a. Time(in days)=(31-24)+30+31+31+30+17=146 146 days=146/365 years=2/5 years Using A=P(1+RT/100) ,we get (this formula is a handy one) P=100*A/(RT+100) or,P=100*10210.2/(2/5*5+100) or,P=1021020/102 or,P=10010 Ans:The required principal is Rs.10010

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

Assume it is simple interest. So total interest = Rs 1,536 - Rs 1,200 = Rs 336 n = number of years

336 = P r n = 1200 * (3.5 /100 ) * n n = 28/3.5 = 8 years ==================== Simple interest. Number of days = 7 may +30 june +31 july +31 aug +30 sept +17 oct = 146 days P ( 1 + r n ) = Rs 10,210.20 P = 10,210.20 / [1 + (5/100) * (146/365)] = 10,210.20/1.02 = Rs 10,010. ==================