Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1. Let length be 2x breadth be 3x Area= l*b=2x*3x=6x^2 Given area= 150 cm^2 According to the problem, equation is 6x^2=150 x^2=150/6 x^2=25 x=√25 x=5 therefore, length =2x=2*5=10 cm breadth=3x=3*5=15cm 2. in the alloy, copper and zinc together are of 70% therefore, nickel will be of 30% so the amount of nickel in 20kg of alloy= 30/100 of 20 = (30 x 20)/100 =6kg Therefore, the amount of nickel = 6 kg 3. RS.5600 for 8 years at 6% per annum is. 5600*6/100*8=56*6*8=2688 rs. RS. 5000 for 10 years at 5% per annum is 5000*5/100*10=50*5* 10=2500 Rs. Therefore, Rs.5600 for 8 yeras at 6% per annum is the best investment.

1.Let the length of the sides of the rectangular paper be 2x and 3x cm . Area=2x*3x=6x² cm² Given,6x² cm² =150 cm² =>x²=25 =>x=√25 =>x=5 Therefore, the length of its sides are 2x= 2 cm*5=10 cm and 3x=3 cm*5=15 cm respectively. 2.Percentage of copper=30% Percentage of zinc=40% Percentage of nickel=%(100-30-40)=30% Ratio of copper,zinc and nickel in the alloy=30%:40%:30% =3:4:3 Let the quantity of each metal in 20 kg alloy be 3x , 4x and 3x respectively. By the condition, 3x+4x+3x=20 kg =>10x=20 kg =>x=2 kg Therefore,Amount of nickel in 20 kg alloy=3x=3*2 kg=6 kg. 3.SI on the first investment=Rs.P*R*T/100 =Rs.5600*6*8/100 =Rs.56*6*8 =Rs.2688 SI on the second investment=Rs.P*R*T/100 =Rs.5000*10*5/100 =Rs.2,500 Therefore,The first investment is better.