Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1.ans- loss incurred = 5pen sold = 45pencil = 500 paise diveded by 40paise= 12.5 pencils2. pens sold = 70no profit = nor losspencis sold = 7000paise divideded by 40 = 175 pencils

i) Loss = Rs 5 Profit gained by selling one pen = Re. 1 Profit gained by selling 45 pens = Rs 45 45 + x = - 5 x = - 50 So, a loss of Rs 50 has occurred while selling pencils. No. of Pencils sold = 50 / 0.40 = 125 She sold 125 pencils in this period. (ii) Profit Or Loss Incurred = 0 70 pens were sold, so profit gained = Rs 70 Cost Price Of Pencils = 70 - 0 = Rs 70 No. of pencils sold = 70 / 0.40 = 175 Therefore, She Sold 175 pencils in the next month.