Answers

2014-10-31T13:12:06+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Velocity = dispacement / time
Speed = distance / time

a) when he jogs from A to B on a straight road,
displacement = distance = 300m
time = 2 minutes 30 seconds = 150 s

velocity = 300/150 = 2 m/s
speed = 300/150 = 2m/s

b)when he jogs from A to B and turns back to C,
displacement = 300-100 = 200m
distance = 300+100 = 400m
time = 3 minute 30 second = 210 s

velocity = 200/210 = 20/21 m/s
speed = 400/210 = 40/21 m/s
0