#
A 12HP MOTOR HAS TO BE OPERATED 8 HOURS PER DAY. HOW MUCH IT COST AT THE RATE OF 50 PAISE PER KWH IN 10 DAYS

2
by ramapranathi

Log in to add a comment

by ramapranathi

Log in to add a comment

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

1HP = 745.7 W

12HP = 745.7×12 = 8948.4 W = 8.9484 kW

If it used 8 hours a day, energy consumed by it per day

= 8.9484 kW × 8h = 71.59 kWh

Total energy consumed in 10 days = 10×71.59 kWh =715.9 kWh

cost = Rs. 0.50 per kWh

total cost = 715.9 × 0.50 = Rs. 357.94 ~**Rs. 358**

12HP = 745.7×12 = 8948.4 W = 8.9484 kW

If it used 8 hours a day, energy consumed by it per day

= 8.9484 kW × 8h = 71.59 kWh

Total energy consumed in 10 days = 10×71.59 kWh =715.9 kWh

cost = Rs. 0.50 per kWh

total cost = 715.9 × 0.50 = Rs. 357.94 ~