Rate list of some liquids purchased by Shubham is
(Item) (Rate per litre) (Amount required in litres)
Milk ----- 20/- ----------------- 5
Oil ------ 80/- ----------------- 1
Cream ---- 120/- ---------------- 0.5

A shopkeeper offers a discount of 10%, 20% and 30% in the rate of following items. These discounts are given according to the demand of customer. For getting maximum profit, Shubham will use 30% discount in ........ item and he will pay ....... rupee to the shopkeeper.
(Fill in the blank)

2

Answers

2014-03-19T19:20:40+05:30
Cost of 5litres of milk = 5*20 =Rs.100
cost of 1litre of oil = 80*1 = Rs.80
cost of 0.5litre of cream = 120*0.5 = Rs.60

The highest cost is milk. So, Shubham use 30% discount on milk.

Therefore, Cost of milk with 30% discount = 100*30/100 = Rs.30

Total cost = 30+80+60 = Rs.170
0
please correct me if i went wrong somewhere
2014-03-20T11:57:34+05:30
He will take discount in milk and will have to pay 70Rs and will get 30RS profit 
0