Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

A monkey climbs 4 metres of a pole in 1 minute, but slips 2 metres in next minute, In how much time he will reach the top of a pole 15 meters long ? Assume

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

Monkey is at 0 meters at 0th minute.

time t = 0 minute, height = 0 t = 1 height = 4 m t = 2 height = 4 - 2m = 2m t =3 h = 6 m t =4 h = 4 m

So after t = 2 n minutes, height = 2 n meters check when the monkey will come with in (15 - 4 ) = 11 meters.

so after t = 12 minutes, height = 12 meters then during t = 13 minutes, monkey can climb 15 meters

Height of the pole (x)=15 m Climbed distance per minute (y)=4 m Slips(y)= 2 m in next minute So, in 2 minutes , he climbs 2 m We take, 2 meters= 1 unit of time time =2 minutes You can calculate time by this formula: Reqd. time=[(height of pole - slipped distance )/ (climbed distance -slipped distance )]*t [(x-z)/(y-z)]*t [(14-2)/(4-2)]*2 [12/2]*2 6*2=12 At last, the monkey will climb 1 m in 45 seconds because once he got up he never slipped. So, total time=12 minutes 45 seconds.