Answers

2014-12-26T15:15:24+05:30
We know that width of each road is 2m.
Length of two of the roads (parallel to the breadth) = breadth = 48m.
Length of one road (parallel to the length) = length = 80m.

i] Area of two roads parallel to the breadth = 2(width * breadth)
                                                              = 2( 2*48)
                                                              = 2(96)
                                                              = 192 m. square
ii] Area of road parallel to the length = width of road * length 
                                                     = 2 * 80 
                                                     =  160 m. square
Now, subtract the areas common in both the roads :
 We can see that the length and breadth of these common areas is 2 m.
Areas of the common part = (2*2) + (2*2)
                                       = 4 + 4 
                                       = 8 m. square
Upon subtracting these from the total area of the roads :
     (192 + 160) - 8
     344 m. square
 The area covered by the three roads is 344 m. square.

Look at the attachment.
1 5 1
2014-12-27T18:32:20+05:30
Length of two roads are 48 m each  and width=2 m
     Area of these two roads= 2*48*2= 192 m²
Length of one road is 80 m    
  Area of this road = 80*2=160 m²     
 Common area of these roads= 2*2*2= 8 m²
Area covered by three roads =192 + 160 - 8 = 344 m²
The area covered by three roads= 344m²
1 4 1