Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1) 30Kg of a mixture of 1st and 2nd quality tea contains10Kg of second quality tea. How many 10kg of second quality tea must be added to this mixture to make it a 50% mixture? 2) The number of students of Bloom Public School increased this year by 7%. If the actual increase of students is 140,what was the original strength? 3) Nikhil invested Rs 8000 each in two banks. One bank gave him 10% simple interest. The other bank gave CI at 10% per annum. He kept the money in the banks for 3 years. Find the difference in interest between CI and SI at the end of 3 years? 4) Two trains leave a town at the same time and travel in opposite directions at the rate of 40km/h and 50km/h. In how many hours will they be 360 km apart? 5) The unit digit of number is twice the tens digit. If 27 is added to the original number, the result will be the same as the number obtained when the digits are reversed. Fined the original number. 6) By selling a house for Rs 18 lakh, Santosh lost 10% of his investment. What was his investment on the house?

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

1. Amount of 1st grade quality tea in the mixture = 30 - 10 = 20 kg. Amount to be added = X kg. Ratio of 2nd grade tea in the mixture = (10+X) / (30+X) = 50/100 = 1/2 2(10 + X) = 30 + X X = 10 kg 2. Original strength = N Increase in strength = 7 % ie., N * 7/100 = 140 N = 2, 000

3) accumulated total in case of SI = P + P * r t = Rs 8,000 + Rs 8, 000 * 10/100 * 3 = Rs 10, 400 accumulated amount in case of CI = P (1 + r)^n = Rs 8, 000 ( 1.10)^3 = Rs 10, 648

Difference between CI & SI = Rs 10, 648 - Rs 10, 400 = Rs 248

4) relative speed of the two trains with respect to each other = 50 + 40 = 90 kmph in other words, the distance between them in 1 hour = 50+40 = 90 km

duration in which they will be 360 km apart = 360 km / 90 kmph = 4 hours

5) number = a b and b = 2 a 27 + 10 a + b = 10 b + a a = 3 and b = 6

6) Selling price = Rs 18 lakhs Cost price = Rs C lakhs Loss % = (C - 18) / C * 100 = 10 C = 20 Lakhs