Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

he had bought for Rs.2250 . Find profit or loss he got ? Q2: a fruit -seller buy 16 apples at a rate of Rs .10 per apple and sells 12 of them at Rs.12 per apple . Find his profit or loss .

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

1) CP= Rs 2250 , SP = Rs 2500 Profit = SP - CP = 250 Rs 2) total money spent on the apples bought (CP)= number of apples x Rs = 16 x 10= 160 rs total money earned by the apples sold (SP) = number of apples x Rs = 12 x 12 = 144Rs Loss = CP - SP = 160 - 144 = 16 Rs

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

1)Here S.P is greater than C.P. so he will get profit Profit=S.P.-C.P ⇒2500-2250=Rs.250 so,Aryan has a profit of Rs 250. 2)Given C.P. of 1 apple is Rs.10 Then, C.P. of 16 apples=16×10=Rs.160 Again,he sells each apple @Rs.12 ⇒S.P. of 12 apples=12×12=Rs.144 Here,C.P. is greater than S.P so his loss=C.P.-S.P.=160-144=Rs.16