Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

1.In a school, 3/5 of the students are girls. If the number of boys in the school is 200, find the total number of students in school.

2.Juliet traveled 350/5 km by car. 151 km by bus and still 1/2 of the journey is left. Find the total distance Juliet has to travel. RULE: I want explanation with steps!

1)..Let the no. of students in the class be x. Then 3/5x=girls. x-3/5x=boys. 5x-3x/5=2x/5=boys. no.of boys=200 2x/5=200 2x=200*5 x=1000/2 x=500 Total no. of stdents in the class are 500.

2)..Let he distance traveled be x. distance traveled by car=350/5km=70km distance traveled by bus=151km remained distance=x-(70+151)=x-221...................(i) 1/2 distance remained. Therefore remained distance=1/2x..........(ii) Now,equation(i)=equation(ii) x-221=1/2x x=221+1/2x x-1/2x=221 1/2x=221 x=221*2 x=442 Total distance traveled is 442km and remained distance is 1/2*442=221km