Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Hi there! Have questions about your homework? At Brainly, there are 60 million students who want to help each other learn. Questions are usually answered in less than 10 minutes. Try it for yourself by posting a question! :D

Firstly, Rs. 10/12=0.83 Since cost price of each flower = Rs. 0.83 And, Selling price of each flower = Rs 1.50 Finding total cost of 240 flowers= 0.83*240= Rs.199.2 And selling price of 240 = 1.5*240= Rs 360 Finding profit= selling price-cost price=profit 360-199.2=160.8 He made a profit of Rs 160.8 finding profit pecent= profit*100/C.P 160.8*100/199.2 80.72% Hence, he made 80.72% profit

Your answer is wrong as you chop off the decimal digits of 10/12. Its better to keep it in Fractional form and proceed to the solution. The answer will be sharp 80%.

Cost of 1 dozen(12 pieces) roses = Rs. 10 Then cost of 1 piece rose = Rs. 10/12 And cost of 240 roses will be Rs. (240*10/12) = Rs. 200 Hence the cost price(C.P) of roses = 200 He sold 1 rose at the rate of 1.50 Then the selling price of 240 roses = Rs. (240 * 1.50) = 360 Hence the Selling price(S.P) of roses is Rs. 360 Here we can see that S.P>C.P Therefore Their is profit of S.P - C.P = 360 - 200 = Rs 160

And the profit percentage will be = (Profit/C.P *100) % =>160/200 * 100 = 80%