Answers

2015-04-22T00:45:20+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Average speed = total distance travelled /  total time duration
   
t1 = 30 / 6 = 5 hours
t2 = 40 / 5 = 8 hours
t1+t2 = 13 hours
total distance = 30+40 = 70 km

average speed = 70 / 13 = 70/13 = 5.38 kmph

1 5 1
2015-04-22T16:58:41+05:30
Average speed =
 total distance/  total time
    
T1 =
30 / 6 =
 5 hours
T2 =
 40 / 5 =
 8 hours
T1+T2 =
13 hours 

total distance =
30+40 =
70 km

average speed
= 70 / 13 =
70/13 =
 5.38 km/hr
hope this helps
1 5 1