The distance between two stations is 425 km. Two trains start simultaneously from these stations on parallel tracks to cross each other. The speed of one of the trains is greater than the other is 5 km / hr. If the distance between the two trains after 3 hours of their start is 20 km, find the speed of each train.

1

Answers

2015-06-12T20:08:09+05:30
Let the trains be A and B.
Speed of A = x km/h
Speed of B = (x+5) km/h  

After 3 hours,
distance travelled by A = 3x km
distance travelled by B = 3(x+5) km = 3x+15 km

now distance between them is 20km
So 3x + (3x+15) + 20 = 425  
6x + 35 = 425
6x = 425 – 35 = 390
x = 390/6 = 65 km/h
x + 5 = 65+5 = 70 km/h

Speed of the trains are 65 km/h and 70 km/h.
0