A manufacturer of TV sets produced 600 sets in the third year and 700 sets in the seventh year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, find :
(i) the production in the 1st year (ii) the production in the 10th year (iii) the total production in first 7 years

1

Answers

2015-06-10T14:42:48+05:30
A/q company produces 100 more t.v. in 4 years therefore every year 25 more t.v so
1. production in 1st year =600-(25*2)=600-50=550
2. production in 10th year =700+(25*3)=700+75=775
3. the total production is 550+575+600+625+650+675+700=4375
0