एक पहेली सुलझाओ...
Note dis point

सबको एक ही मोका.....

एक दुकान में 1 रुपये की 3 चॉकलेट मिलती है,
और चॉकलेट के तीनो कवर वापस देने पर वो 1 चॉकलेट फ्री देता है

तो बताओ कि 15 रुपये में कितनी चॉकलेट आयेगी
its open challenge

1

Answers

2015-08-22T21:37:15+05:30
In 1 rupee, you get 3 chocolate

In 15 rupee, you will get = 15*3 = 45 chocolates
and you will have 45 wrappers from the 45 chocolates

you can get 1 chocolate in exchange of 3 wrappers
so you will get = 45/3 = 15 chocolates

you will have 15 wrappers from 15 chocolates
so you will get = 15/3 = 5 chocolates

you will have 5 wrappers from 5 chocolates
Use 3 wrappers for 1 chocolate and keep the rest two wrappers with you.

Now you will get 1 wrapper from one chocolate and you had 2 wrappers. So total 3 wrappers now. Exchange it for 1 chocolate and you will have 1 wrapper.

Total chocolates = 45 + 15 + 5 + 1 + 1 = 67 chocolates.

0