Susan went shopping with a sum of money. She spent 0.5 of her money plus $5 on a handbag. She then spent 0.5 of the remaining money plus $3 on a pair of sunglasses. Finally she spent 0.5 of what was left plus $2 on an umbrella. She was then left with $1.50. How much money did she have at first?

2

Answers

2014-06-10T16:46:59+05:30
Money  she spent on shopping = 0.5+5+0.5+3+0.5+2 = $11.5
money left = $1.5
she have money at first = 1.5 + 11.5 = $13

0
2014-06-11T15:50:38+05:30
Original money=final money+money spent.... therefore...money she had at the beginning= 0.5+5+0.5+3+0.5+2+1.50=$13
0