# A shopkeeper purchased 200 bulb for rs.10 each. However 5 bulbs were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at rs. 12 each. Find the gain or loss?

2
by srilakshmi55

2015-10-13T21:42:25+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
200 x 10=2000 Rs
200-5 x 12=2340
gain=2340-2000=340 Rs
he got gain Rs 340
gain percent-340/2000=17%gain
pls mark it as the best answer
2015-10-13T22:27:18+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Cost price = 200*10 = Rs. 2000

fused balls = 5
remaining = 200-5 = 195
SP of one ball = 12
Total SP = 12*195 =Rs. 2340

Gain = 2340 - 2000 = Rs. 340
Gain % = 340/2000 * 100 = 17%