# एक पहेली सुलझाओ... सबको एक ही मोका..... एक दुकान में 1 रुपये की 3 चॉकलेट मिलती है, और चॉकलेट के तीनो कवर वापस देने पर वो 1 चॉकलेट फ्री देता है तो बताओ कि 45 रुपये में कितनी चॉकलेट आयेगी its open challenge up till now 90 percent results are wrong

2
by chopeccrrajee

2015-10-21T14:50:37+05:30
With 45 rupees, you will get = 45×3 = 135 chocolate and 135 wrapper
with 135 wrappers, you will get = 135 ÷ 3 = 45 chocolates 45 wrapper
with 45 wrappers, you will get = 45 ÷ 3 = 15 chocolates 15 wrapper
with 15 wrappers, you will get = 15 ÷ 3 = 5 chocolates 5 wrapper

with 5 wrappers, you will get = 5 ÷ 3 = 1 chocolates 1 wrapper
(And you will have extra two unused wrappers from earlier. So total = 2+1=3 wrappers)

You can get 1 more chocolate with that 3 wrappers.

So total chocolates = 135+45+15+5+1+1 = 202 chocolates
2015-10-21T20:28:14+05:30
With 1 rupee we get 3 chocolates,
then with 45 rupees we get = 45 * 3 = 135 chocolates and 135 wrappers
no of set of three covers = 135/3 = 45
so now we get 45 chocolates.
with 45 chocolates we get 45 wrappers which gives 45/3 = 15 sets of three wrappers
so now we get 15 more chocolates.
with 15 chocolates we get 15 wrappers which gives 5 sets of three wrappers
so now we get 5 chocolates.
with 5 chocolates we get 5 wrappers. from 5 wrappers three wrappers gives 1 chocolate.
Now we have 2 wrappers from the previous five chocolate wrappers and 1 wrapper from the free chocolate. Totally we have another set of three wrapper which gives 1 more chocolate.
Therefore total no. of chocolates = 135 + 45 + 15 + 5 + 1 + 1 = 202 chocolates