# Mr arun earns R5500 per month he spend 70% for household expenses 25% on children and saves the rest how much money did Arun save?

2
by sarthi1

2015-12-11T21:07:08+05:30
For household = 70/100 . 5500 = Rs. 3850
,,    children    =  25/100 . 5500 = Rs. 1375
total expenditure = 3850+1375 = Rs. 5225
savings = 5500 - 5225 = Rs. 275
• qais
• Content Quality
2015-12-12T11:03:50+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Method 1. (long method)
household expenses = (70/100)×5500 = RS 3850
on children = (25/100)× 5500 = 1375
money saved = income - total expenses
= 5500 - ( 3850 + 1375)
= 5500 - 5225
= 275
money saved = Rs 275

Method 2 ( simplest )
total expenses = 70% + 25%
=95 %
means, Mr Arun saved (100 -95)% = 5%
so, 5 % of Rs 5500 = (5/100)×5500
= Rs 275