आपके लिये चुनौतीपूर्ण सवाल २४ घंटे में उत्तर दें। Total Marks 100 एक दादा एक बाप एक पोता तीनो की कुल उम्र 110 Years है। पोता जितना महीना का दादा उतना साल का पोता जितना दिन का बाप उतना सप्ताह का तो बताओ कौन किgतने कितने साल का है ? Best Of Luck देखते हे अपने Group में Maths का बादशाह कौन

2

Answers

2015-12-21T19:35:56+05:30
For better calculation, considering all months is of 30 days , 1 year = 360 days Let Dada age be D days Baap age be B days Pota age be P days A/q, D + B +P = 110 ×360 days now, Dada age in year = Pota age in months so, D = 12 P now, Baap age in week = Pota age in days so, B = 7 P now , from first equation, D + B +P = 110 ×360 days ⇒12P + 7P +P = 110× 360 ⇒20 P = 110 ×360 ⇒P = 1980 days = 1980/360 = 5.5 years so, B = 7×P = 7×5.5 = 38.5 years and , D = 12 P = 12× 5.5 = 66 years so, Pota = 5.5 years Baap = 38.5 years Dada = 66 years Hope i have solved
3 4 3
  • qais
  • Content Quality
2015-12-21T23:06:33+05:30
For better calculation, considering all months is of 30 days , 
1 year = 360 days

Let Dada age be D days 
Baap age be B days 
Pota age be P days
A/q,
D + B +P = 110 ×360 days
now, Dada age in year = Pota age in months
so, D = 12 P
now, Baap age in week = Pota age in days
so, B = 7 P
now , from first equation,
D + B +P = 110 ×360 days
⇒12P + 7P +P = 110× 360
⇒20 P = 110 ×360
⇒P = 1980 days 
       = 1980/360 = 5.5 years
so, B = 7×P = 7×5.5 = 38.5 years
and , D = 12 P = 12× 5.5 = 66 years 
so, Pota = 5.5 years
      Baap = 38.5 years
      Dada = 66 years

Hope this will help you :)
2 4 2
don`t you think the answer above yours is just your answer.   you have answered this question previously and i think she has copied it ,  don`t you think so
yea i know... but im happy because i have solved it myself and others copying me :p
and the funniest part is that ..she copied each and every line...even my language while taking consideration :) 
I wish i could think like you but do not you think copying others is bad
Yes what you are saying is really funny.  :0