# Babita bought 160 kg of mangoes at Rs48 per kg . she sold 70% of mangoes at Rs70 per kg and the remaining mangoes at Rs 40 per kg . find babita's gain or loss percent on the whole dealing

2
by 72041

Log in to add a comment

by 72041

Log in to add a comment

Weight sold at Rs. 70

= 70% of 160= 70*160/100

= 112 kg

Amount gained here = 70*112 = Rs. 7840

Weight sold at Rs. 40

= Original weight - Already sold weight

= 160 - 112= 48 kg

Amount gained here = 48*40 = Rs. 1920

Therefore, SP = 7840 + 1920 = Rs. 9760

Profit = SP - CP= 9760 - 7680 = Rs. 2080

Therefore, gain %= (Profit/CP)*100= (2080/7680)*100=

Please see the attachment.