Log in to add a comment

## Answers

__step 1__:

__understand the question first__

step 2: write all the given information

step 3: understand what to find

step 4 : write the formula wherever necessary

step 5 finally try to solve the question

Example:

the girl went to the shop and she buy 4 pens of Rs.3 each, 2 notebooks of Rs 10 each. and she paid Rs. 50 to the shop keeper then how much she will get her balance.

given:

1 pen = Rs.3

4 pens = Rs 4x3 = 12

1 notebook = Rs.10

2 notebooks = 10 x 2 = 20

so she have to pay = 12 + 20 = 32 Rs.

but she paid Rs. 50

so, she has to get balance = Rs. 50 - 32 = Rs.18

(I gave simple sum to understand)