Answers

2016-04-12T21:08:58+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Given:
72 kmph

72 kilometers per hour.

1 kilometer = 1,000 meter

72 km * 1,000 m/km = 72 * 1,000m = 72,000 meters

1 hour = 60 minutes
1 minute = 60 seconds

1 hr * 60 mins/hr * 60 sec/min = 1 * 60 * 60 sec = 3600 seconds

72,000 meters / 3,600 seconds = 20 meters per second

20 mps * 15 seconds = 300 meters.

300 meters is the distance covered in 15 seconds.
0
2016-04-12T21:46:24+05:30
72 km per 60 minutes
time in seconds = 60*60
 distance covered in 15 seconds = 72000 m*15/3600  
                                                      = 300 m per 15 seconds
0