Answers

2016-04-16T22:09:35+05:30
A/q
avg speed of car =12/5 × speed of bike. eq 1
and speed of bus = 390 km / 6 hour = 65km/h
and speed of bike / speed of bus= 17/13
hence,speed of bike =17/13 × speed of bus=17/13×65
=17×5=85 km/h
avg speed of car= 12/5 × speed of bike =12/5 × 85= 12 ×17 = 204km/h
Hence , dis covered by car in four hour = avg speed of car ×time
= 204×4= 816 km
0