Varun takes a certain number of roti during lunch but always wastes half a roti rosa takes half the number of roti as varun and always finishes her share after 20 days if the number of rotis that were consumed during lunch by them together is 110 (excluding the roti wasted) then find the number of roti per meal that varun and rosa take how many rotis were wasted in 20 days

2

Answers

The Brainliest Answer!
2014-09-07T17:02:07+05:30
Every day Varun waste's 1/2 roti ,
So in 20 days he will waste 20 * 1/2 = 10 rotis .
As they have consumed 110 rotis in 20 days , they have taken 110 + 10 = 120 rotis. (10 are wasted).
Let Rosa eat x rotis and Varun eat 2x rotis .
So x + 2x = 120
⇒ 3x = 120
⇒ x = 120/3
⇒ x = 40
So Varun eat's 80 rotis (2x) and Rosa eat's 40 rotis (x).
Therefore, Varun eat's 80/20 = 4 rotis per day and Rosa eat 40/20 = 2 rotis per day.
4 5 4
if it was useful please mark as best
if u think it was useful please mark as best
thanx a lot!!!
  • Brainly User
2014-09-07T17:09:21+05:30
Varun wastes half a roti ,,he wastes 10 rotis in 20 days
in 20 days they have eaten 110 rotis, 10 are wasted, so
taking x as rosa eaten and 2x as varun eaten,.
2x + x = 120
3x = 120
x = 40
varun eats 80 rotis, rosa eats 40 rotis.
so, varun eats 80/20 = 4 rotis per day 
rosa eats 40/20 = 2 rotis per day.
4 3 4