# It takes 30 days fir 10 men to construct a house. When the job is half done, five more men are added. What is the total time taken to complete the job?

2
by dishastar141

Log in to add a comment

by dishastar141

Log in to add a comment

Therefore remaining work = 1 - 1/2 = 1/2.

Since 10 men do a job in 30 days, 1-man's 1-day work = 1 / (10x30) = 1/300.

When 5 more men join, total men = 10+5 = 15 men.

Now 1 man's 1-day work = 1/300

Hence 15 men will do in 1 day work = 15/300 = 1/20.

Number of days taken to finish the remaining (1/2) work

= (work to be done) / (work done per day) = (1/2) / (1/20) = 10 days.

Hence total time taken to complete the job = 15 days + 10 days = 25 days.

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

As, 10 men complete the job in 30 days

So, 10 men complete HALF job in 15 days --- equation 1

As, 10 men complete the job in 30 days

so, 1 man completes the job in 30 * 10 days

so, 1 man completes HALF job in 30 * 10/2 days = 150 days

so, 15 men complete HALF job in 150/15 days = 10 days -- equation 2

Total time duration = 15 + 10 = 25 days

So, 10 men complete HALF job in 15 days --- equation 1

As, 10 men complete the job in 30 days

so, 1 man completes the job in 30 * 10 days

so, 1 man completes HALF job in 30 * 10/2 days = 150 days

so, 15 men complete HALF job in 150/15 days = 10 days -- equation 2

Total time duration = 15 + 10 = 25 days