# Meena went to a bank to withdraw Rs.2000. She asked the cashier to give Rs. 50 and Rs. 100 notes only . Meena got 25 notes in all . Find how many notes of Rs.50 and Rs.100 she received.

2
by dweejareddy

## Answers

2014-10-04T21:42:15+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Let no. of Rs. 50 notes = x
no. of Rs. 100 notes = y

Total notes = 25
⇒ x + y = 25
⇒ x = 25-y

total amount only in Rs. 50 notes = 50x
total amount only in Rs. 100 notes = 100y
Total amount = 2000
⇒ 50x + 100y = 2000
⇒50(25-y) + 100y = 2000
⇒50×25 - 50y + 100y = 2000
⇒1250 +50 y = 2000
⇒ 50y = 2000-1250 = 750
⇒ y = 750/50 = 15
x = 25-15 = 10

No. of Rs. 50 notes = 10
No. of Rs. 100 notes = 15
Hey ur ans is wrng.. i mean process is ri8 but at last no of notes u made mistake
Sry.. my intention is not to point out u... i did bcoz d person who asked should not suffer... plz edit it...
Thank you Mag. I appreciate that you pointed out my mistake....
Im meghana... u can call me... magz
2014-10-04T21:50:32+05:30
Let the number of 50 notes be x, Let the number of 100 notes be y. Then , x+y = 25. →(1) Equation And 50x+100y = 20000 → (2) equation. Substitution method: From equation (1) x= 25-y. Substituting in equation(2) 50(25-y) + 100y = 2000. 1250-50y + 100y = 2000. 50y = 2000-1250= 750. y= 750/50= 15. x = 25-15 = 10. Hence, meena received ten 50 notes and fifteen 100 notes.
Mark it as best plz..... if u admit..