Answers

2014-10-06T12:38:01+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Given that acceleration, a = 4 m/s² ;  Time(t) = 10 s
a) Initial velocity= 0 ; Final velocity= v
       v = u + at
   ⇒ v = 0 + 4×10 = 40 m/s
b) Displacement, S = ut + 1/2 at²
                             = 0×10 + (1/2) 4 × (10)²
                             = 200 m
So, the cheetah will travel 200m far with a velocity of 40m/s in 10s duration of time.
   
   
5 5 5
correct it....
Oh yeah..I'm correcting it...Thank you!
2014-10-06T12:38:15+05:30

This Is a Certified Answer

×
Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Acceleration of cheetah (a) = 4m/s²
time = 10s
initial velocity(u) = 0
final velocity = v
distance travelled = s

v = u +at = 0 + 10×4 = 40m/s
s = (v²-u²)/2a = 40²/(2×4) = 1600/8 = 200m
   
3 4 3