# You have 50 rupees, and how it works? Spend Amount Balance amount 20,30 bal 15spent 15 bal, 9 spent 6 bal 6spent 0 bal Total= 50 Total=51 No?

2
by kaaviya

• Brainly User
2014-11-16T01:49:05+05:30
50-20=30
30-15=15
15-9=6
6-6=0
20+15+9+6=50
2014-11-16T02:13:41+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
50  -   20  =  30
30  -  15  =  15
15  -   9   =   6
6   -   6   =  0
============
101  -  50  =  51

The problem says we get 51 when we add the balances.  but we must get 50 - is the idea.

However,  we should only add the spent amounts.  We cannot add the balances.. See the following example I give here.   In this, start with 50 and spend 10 in 5 steps.  Then balances will be 40, 30 etc.

50  -  10   =  40
40   -  10  =  30
30  -  10   = 20
20  -  10  = 10
10  -  10  =  0
=============
50    =  100