#
If 8% VAT is included in the prices, find the original price of

a) A TV bought for Rs 13,500

b) A shampoo bottle bought for Rs 180

2
by yogitha

Log in to add a comment

a) A TV bought for Rs 13,500

b) A shampoo bottle bought for Rs 180

by yogitha

Log in to add a comment

Therefore price of the TV brought=13500-1080=12420

8% of the 180=180*8/100=14.4

Therfore price of the shampoo=180-14.4=165.6

The Brainliest Answer!

(a) price including VAT = Rs.13,500

Let the cost price of TV = Rs.100

cost included VAT = 100+8 = Rs.108

When C.P including VAT is Rs.108, C.P = 100

When C.P including VAT is Rs.13500, C.P = 100/108*13500= Rs.12500

(b)price including VAT = Rs.180

Let the cost price of TV = Rs.100

cost included VAT = 100+8 = Rs.108

When C.P including VAT is Rs.108, C.P = 100

When C.P including VAT is Rs.180, C.P = 100/108*180= Rs.166.66