# A pencil cost rs. 0.25 ,a pen cost rs. 10 and a book cost rs. 25 .How many each,one should buy so that the total no. of article is 100 and the total amount is rs. 1000?

1
by gamer1

Log in to add a comment

by gamer1

Log in to add a comment

then amount will be = 40 * 0.25 = Rs10

if pens = 34

then amount will be = 34 * 10 = Rs 340

if books = 26

then amount will be = 26 * 25 = Rs 650

therefor, we know the total number of products = 100 = 40 +34+26

then the total amount will be = Rs [10 + 340 + 650] = 1000