Answers

  • Brainly User
2014-12-05T22:30:55+05:30
Answer:
       NOTE :- When a person sell two similar items , one at the loss of say x% and another at the gain of  x% , then the seller always incurs the loss given by
           Loss % = (Common Loss and gain %/10)² = (x/10)²
     Hence , the answer of the above question is :
               Common gain and loss % = 25
  Therefore ,
         Loss % = (25/10)² = 25*25 /10*10 = 625/100 = 6.25    

Hope this helps You!!

thank You!!
Cheers !!       
0
2014-12-06T17:58:33+05:30
Total SP= 1200*2=2400
 Cost of 1st book= 1200*100/75=1600
 Cost of 2nd book=1200*100/125=960
 Purchase price of books=1600+960= 2560
 Loss made 2560-2400=160
 % Loss=(160/2560)100=6.25%
 Actual loss is 6.25%
0