# Shri ganeshh bought 40 kg of wheat at rs 12.50 per kg and 25kg at rs 15.10 per kg .he mixed them together.at what rate should he sell the mixture to earn 10% profit?

1
Log in to add a comment

Log in to add a comment

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.

40kg=12.50 per kg

25kg=15.1per kg

total money for 40kg=12.50*40=Rs500

total money for 25kg=15.10*25=377.50

total money for the mixture=500+377.50=877.50

profit=877.50*10/100=87.75

rate of profit =965.25/65=Rs 14.85

25kg=15.1per kg

total money for 40kg=12.50*40=Rs500

total money for 25kg=15.10*25=377.50

total money for the mixture=500+377.50=877.50

profit=877.50*10/100=87.75

rate of profit =965.25/65=Rs 14.85