# An Electrical Device Of 500W Is Used Daily In A Household For 10 Hours. Calculate The Energy Consumed in The Month Of April April = 30 Days = 720 Hours Power = 500W T(1) = 10 Hours T(2) = 30 Days How Do I Solve It? Thank You - Aryanoes

2
by aryanoes

2015-02-14T16:23:26+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
given ,( time taken per day ) t = 10 hrs.
( power )   P = 500 w
( energy )   E = ?

P * T = E
500 * 10 = 5000 w
energy use in 1day  = 5000 * 3600 * 10 =  18000 kj
energy used in month of april ( 30 days ) = 18000 * 30 = 540000 kj

2015-02-18T22:24:34+05:30

### This Is a Certified Answer

Certified answers contain reliable, trustworthy information vouched for by a hand-picked team of experts. Brainly has millions of high quality answers, all of them carefully moderated by our most trusted community members, but certified answers are the finest of the finest.
Power = 500W
so energy consumed is 500J per second.
energy consumed in 1 hour = 500×3600 = 1800000J = 1800 kJ
It is used for 10 hours a day.
So energy consumed in a day = 1800kJ×10 = 18,000 kJ
energy consumed in 1 month(30days) = 30×18,000 kJ = 5,40,000 kJ=5.4×10⁵ kJ