Answers

2015-03-16T20:48:18+05:30


Ratio of females to males = 8:7

then let females be = 8x

and males be = 7x

total population = 15000

ATQ,

8x+7x = 15000

⇒ 15x = 15000

⇒ x = 15000/15 = 1000.

Hence, total no. of females =8x = 8 X 1000 = 8000.

and total number of males =7x= 7 X 1000 = 7000


0
i have one more doubt what is mean by ATQ?
ATQ is the abbreviation for 'According to Question'
OK
mrk mine as d best if it helped u :))
amount divided 2 person ratio 5:2.1 got rs.900 more than other one.what is the total amount divided?find the amount got each of them
2015-03-16T20:49:40+05:30
Total population=15000
female:male=8:7
8x+7x+15000
15x=15000
x=15000/15=1000

male population=7 × 1000=7000
female population=8 × 1000=8000
0
thank you very much
wlcm
mark ma ans best plzz